Manager & Literatuur

Als je een keer een boek bestelt bij www.managementboek.nl, dan krijg je (meen ik) automatisch Manager & Literatuur thuis gestuurd en da’s fijn, want daarin staan voortdurend interessante artikeltjes / boekbesprekingen, met vaak veel/sterk Rijnlandse elementen.
Neem bijvoorbeeld (het) nummer (13.10) van december j.l., met daarin:
Door schildpadbrein de ruimte te geven, wordt je creatief, n.a.v. het boek van Fons Trompenaars en John Cleese, waarin o.a. het hazenbrein (Anglo-Amerikaans !?) en het schildpadbrein (Rijnlands !?) geintroduceerd worden, in de context van diversiteit, humor, creativiteit en innovatie
Visie kan zoveel meer zijn dan een poster aan de muur, n.a.v. het boek van Hans van der Loo, e.a.,
— waarin het (voor Rijnlanders) zo belangrijke begrip visie (collectieve ambitie, gedeelde waarden, etc., etc.) uitgebreid en boeiend aandacht en invulling krijgt,
— met ook (wat we als Rijnlanders zo goed weten): succesvolle organisaties zijn meer dan gestroomlijnde machines …
Teamwork is paradoxaal werk, n.a.v. het boek van Herman van den Broecke e.a., met daarin o.a. scoren (als team) door niet (als individu) te scoren, verwijzend naar het voor het Rijnlandse zo belangrijke, maar o zo compexe teamwork.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *