Workshop Zorgeconomie

Aanmelden mogelijk tot maandag 26 november

Op zaterdag 1 december organiseren Vóór de Verandering en de Stichting voor de Zorgeconomie in Utrecht een workshop Zorgeconomie met Thera van Osch als docente. De zorgeconomie is een benadering die streeft naar een wereldwijd evenwicht tussen het ecologisch systeem, de onbetaalde economie en de markteconomie. De geschiedenis toont aan dat elke zichzelf handhavende cultuur een complex netwerk heeft van zorg voor het eigen bestaan, zorg voor elkaar en zorg voor de (natuurlijke) omgeving om het leven en de kwaliteit van het bestaan van huidige en toekomstige generaties te waarborgen. In het model van de zorgeconomie staat de zorgende mens centraal. Betaalde arbeid is even belangrijk als onbetaalde arbeid. Economische groei betekent in de zorgeconomie niet toename van de geldeconomie, maar groei van de sociale en natuurlijke rijkdom. Economisch beleid dat gebaseerd is op de zorgeconomie leidt tot duurzame kringloopsystemen voor productie en consumptie, tot respect voor het sociaalbiologische ritme van de mensen in de verschillende fases van het leven, tot een toename van lokale of regionale zelfvoorziening en tot versterking van sociale weefsels en solidariteit.
De workshop geeft inzicht in de basisideeën van de zorgeconomie. Daarbij komen ook de eerste resultaten van onderzoek vanuit de zorgeconomie aan bod.

Op www.globalternatives.nl/ws-se07-zorg is alle informatie te vinden over de workshop en de wijze van aanmelden.

Nadere informatie is ook te verkrijgen bij: Jan Vugts, coördinatie Vóór de Verandering, telefoon 013 – 5425587, e-mail: [email protected]

Met vriendelijke groeten,   Jan Vugts   Bureau Ver(?)Antwoord
Stationssstraat 39, 5038 EC Tilburg, 013-5425587
[email protected]
www.bureauverantwoord.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *