De favoriete websites van Maud van Gent

‘We zijn http://www.slowlife.nl/ in 2003 gestart om tegengas te geven aan het druk-druk-druk bestaan. Na jaren in een drukke en goedbetaalde baan in de communicatie, besloot ik dat het tijd was voor iets anders. Om afstand te nemen en mijn hoofd leeg te maken ging ik er een jaar tussenuit, naar het buitenland om daar met paarden te werken. Heerlijk om gewoon eens stil te staan en na te denken over wat je nu echt beweegt. Ghandi zei ooit dat als je datgene doet wat je leuk vindt, je nooit hoeft te werken. En zo is het. Niet dat we een geitenwollensokkenclub zijn. Ik zie ons meer als een serviceclub, zeg maar een ANWB voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam bestaan met ruimte om te genieten. Daartoe bouwen we aan een professioneel netwerk met partners als Annette Scheringa, Adviesklimaat en Diamant Coaching. Rijk zal ik er voorlopig niet van worden, maar dat is ook nooit de opzet geweest. Vroeger verdiende ik veel maar voelde het nooit als genoeg. Ik heb het omgedraaid en verdien nu wat ik nodig heb, genoeg om op mijn manier van het leven te genieten.

Interessante sites in de Slowlife-sfeer vind ik onder andere http://www.lsltn.nl/, opgebouwd uit de medeklinkers in ‘loslaten’. Het Lsltn-label is bedoeld als reminder voor kleine momenten van reflectie en positieve gedachten, als tegenwicht aan ons jachtige, door agenda’s gedomineerde bestaan. Ze hebben een leuk boekje uitgebracht onder de titel Things not to do.

http://www.slowmanagement.nl/ is een ander aansprekend initiatief. Het pleit voor de menselijke maat als norm binnen organisaties. Slow Management richt zich op managers en vakmensen die het dagelijkse werk doen en haakt in op de filosofie achter de management-bestseller Intensieve menshouderij .

Voor inspiratie in een internationaal perspectief surf ik graag over http://www.slowmovement.com/.

Op http://www.eye.nl/ volg ik de consumententrends, uiteraard met speciale aandacht voor ontwikkelingen in de Slowlife-sfeer. http://www.foodlog.nl/ is een leuke blog over eten en drinken en hoe dit samenhangt met schoonheid en genieten. Naast het dagelijkse, vaak harde nieuws op http://www.nrc.nl/ en http://www.volkskrant.nl/, volg ik op http://www.zinfo.nl/ het nieuws over de dingen die wél goed gaan. Zinfo is kritisch maar oplossingsgericht en biedt informatie over onthaasten, zingeving en praktisch idealisme.

Ik hou erg van boeken en films. Lezen is een simpele manier om te vertragen en even afstand te nemen. Op http://www.boekmagazine.nl/ vind ik informatie over en recensies van de nieuwste boeken. Voor filmnieuw en weetjes ga ik naar http://www.imdb.com/http://www.lumiere.nl/ is de website van het filmhuis hier in Maastricht.

Mijn grote passie is paarden. Ik heb er zelf een en op http://www.paardnatuurlijk.nl/ en http://www.naturalhorse.com/ vind ik tips om er op een natuurlijke manier mee om te gaan, passend bij de aard van het paard. Omdat ik veel buiten ben, ben ik tevens een vaste bezoeker van http://www.buienrader.nl/ en http://www.weeronline.nl/. En tja, een keer per maand, zo na de trekking, neem ik toch ook een kijkje op http://www.staatsloterij.nl/. Geld is niet zo belangrijk, maar een extra financiële injectie is natuurlijk altijd welkom om een initiatief als slowlife en een leven met paarden tot volle wasdom te laten komen.

HANNO BAKKEREN

Maud van Gent (46) is initiatiefneemster van Slowlife. 

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *