De Canon van De Limes

De canon van Nederland is een lijst van vijftig onderwerpen die de Nederlandse geschiedenis wil samenvatten. De commissie-Van Oostrom heeft hierin vijftig thema’s vastgesteld die niet in de geschiedenisles op een Nederlandse school mogen ontbreken. Deze vijftig thema’s zijn vastgesteld aan de hand van veertien hoofdlijnen. Eén belangrijke hoofdlijn ontbreekt echter; die hoe Nederland onder de voet werd gelopen door het Angelsaksische business model en hoe dat de aanleiding vormde voor de grote omwenteling naar een nieuwe manier van organiseren van bedrijven, instellingen en de samenleving. Op vrijdag 13 juli maakten de aanwezigen op de De Limes middag een aanzet. Vul aan, streep weg, becommentarieer!

Mijn commentaar heb ik inmiddels ‘gepost’.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *