Heeft Sarkozy toch …

In de NRC van vandaag reageert een columnist van de Financial Times alsof Sarkozy toch geslaagd zou zijn in zijn opzet; hij spreekt over een grote coup van Sarkozy. Zo staat er ook een artikel in FEM Business. Uit de felheid van de reacties blijkt dat het kennelijk wel om een gevoelig punt gaat, dat Sarkozy kennelijk een gevoelige snaar raakt.

Als ik het Volkskrant artikel (zie deze Rijnland-weblog van gister) nog een keer lees, dan zie ik dat de vrije markt als doel van de EU geschrapt is, maar in een protocol terug gekomen is, dat het formeel-juridisch (daardoor en door de toelichting daarbij) geheel terug zou zijn. In de artikelen in de NRC en in FEMBusiness staat dat het wel uitmaakt of iets als doel staat of in een protocol. Lijkt mij als buitenstaander, niet-jurist, ook. In het hoofdredactioneel commentaar van de NRC is ook de vraag wat de praktijk gaat uitwijzen.

Mogelijk is dit punt symptomatisch voor de complexiteit van het accoord van de EU-top, voor de verwarring daarna, die dus nog opgelost moet worden in het vervolg.

Ik blijf dit punt volgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *