Bericht vanuit Frankrijk. Die Sarkozy toch ….

In de Volkskrant van zaterdag stond een bericht dat in het geweld van de berichtgeving over de Europese top in ons land verloren gaat. Het staat ook niet in de electronische versie van de krant. Ik probeer bericht alsnog toch van ze te krijgen.

Sarkozy heeft tijdens de Top voorgesteld uit het nieuwe Verdrag de passage te schrappen waarin een interne markt met een ‘vrije en onbelemmerde concurrentie’ als een van de doelen van de EU wordt genoemd. Bedoeling was volgens woordvoerder om zich teweer te stellen tegen het oprukken van wat in Frankrijk gezien wordt als het ongebreidelde neoliberalisme in de EU. Voorstel heeft het niet gehaald, door verzet van Blair en Barrosso.

Op de site van Segolene Royal stond haar voorkeur voor het Rijnlandse. Sarkozy heeft daar kennelijk wel iets van opgepikt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *