Slow management

Meer informatie over een nieuw initiatief van Managementboek.nl, het nieuwe kwartaalmagazine Slow Management. meer info en abonneren

Steeds vaker zie je dat het organisaties niet lukt om beoogde resultaten ook daadwerkelijk te bereiken. Terwijl organisaties in alle sectoren, of het nu de zorg, het onderwijs of het bedrijfsleven is, worden geconfronteerd met uiterst complexe vraagstukken die vragen om een uitgebalanceerde strategie, wordt er in de praktijk telkens gekozen voor enkelvoudige oplossingen of wurgende regelgeving. Management of beleid lijkt de ultieme panacee, ook al staat datzelfde management los van realiteit van de werkvloer.

Een andere oplossing is even stil te staan bij organiseren. Door je even af te vragen waar organiseren ook al weer om draait. Gaat het alleen om winst op de korte termijn of is juist continuïteit de doelstelling? Is de aandeelhouder de enige klant of zijn er meer belanghebbenden? Houdt de verantwoordelijk op bij de bedrijfsmuren of gaat die veel verder? Hoe laat je beleid sporen met de gewenste economische én maatschappelijke resultaten?

Slow Management is reflectief maar vooral praktisch, kritisch maar bovenal constructief. Het laat zien wat organisaties zijn, wat er speelt, en hoe je op een andere manier uiteindelijk betere resultaten kunt boeken. Stil staan bij organiseren dus! Slow Management laat de praktijk voor zich spreken. Dus geen theoretische uitweidingen, wel uitgebreide reportages van interessante initiatieven van organisaties die op onorthodoxe manier aan de weg timmeren. En natuurlijk diepgravende interviews met de mensen achter die initiatieven.

Optie 1: Bestel nu een jaarabonnement à € 59,95 (40% korting)

meer info en abonneren

Slow Management verschijnt vier keer per jaar. Elke aflevering behandelt een bepaald thema van waaruit het andere organiseren wordt belicht. In de eerste aflevering staat het thema vakmanschap centraal. U kunt onder andere lezen hoe BMW door een focus op vakmanschap een zeer sterke concurrentiepositie heeft gekregen en weet te behouden. Verder een verslag van een bezoek aan afvalverwerker Van Gansewinkel waar elke manager regelmatig met de vuilniswagen meerijdt. En interviews met managers die een branchevreemde overstap maakten: kun je als voormalig manager van een koekjesfabriek zomaar een bedrijf in de zware metaal runnen?

Maar er is meer…
Er is naast het tijdschrift de website http://www.slowmanagement.nl/ waar u nieuws, interviews en reportages kunt lezen en beluisteren (via podcast). Ter introductie van elke nieuwe editie wordt een middagseminar georganiseerd waarbij locatie en sprekers direct zijn gekoppeld aan het thema van het desbetreffende nummer.
Op 27 juni wordt tijdens het eerste nummer gepresenteerd bij De Baak op Landgoed De Horst in Driebergen. Het thema vakmanschap wordt vanuit organisatorisch perspectief nader uitgewerkt door Harry Starren, Jaap Peters en Alfred Kleinknecht. De middag wordt afgesloten met een (netwerk)borrel. De catering wordt vakkundig verzorgd door Proefrotterdam.nl.

Optie 2: Deelname seminar op 27 juni: € 99,95
(meer info en aanmelden)

Optie 3: Jaarabonnement + middagseminar op 27 juni (14.00-18.00) € 124,90
(meer info en aanmelden)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *