Rijnlandse artikelen

Beste Sjaak,

De volgende artikelen zijn mogelijk interessant voor Rijnland Weblog en mag je overnemen, mits auteursvermelding met e-mail of website (Als je ze te lang vindt mag je ze inkorten – klik op de links):

ABN AMRO en Hedgefondsen: Hedgefondsen in Nederland: een botsing der culturen.
Het belang van een missiegedreven en cultuurbewuste organisatie.

Het is smeuïg dat het bedrijf dat de aandeelhouderswaarde uitvond er nu zelf ten prooi aan valt. Maar afgezien van nationalisme en historisch besef gaapt er een veel fundamentelere kloof tussen de aan de discussie deelnemende partijen, namelijk verschillende door de eeuwen heen gevormde culturen die sinds de tweede wereldoorlog sterk in beweging zijn.

Productiviteit: De productiviteitsparadox van de 40-urige werkweek.
Over de zoektocht naar een hogere arbeidsproductiviteit.

Er is weer veel te doen over de omvang van de werkweek. Organisaties als de OESO en de EU stellen vraagtekens bij het arbeidsethos van Nederlanders. De werkgeverskoepel VNO-NCW stelt dat de redding van onze economie gezocht moet worden in het herintroduceren van de 40-urige werkweek tegen huidige salaris. Vaak wordt verwezen naar opkomende economieën als China, India en Centraal- en Oost-Europa. Met scheve ogen constateren veel ondernemers dat daar veel meer uren worden gewerkt tegen een fractie van het salaris. Toch mist vrijwel iedereen de kern van de discussie: de productiviteitsparadox.

Met vriendelijke groet,
Dennis van der Spoel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *