Weer een inspirerende Rijnland middag bij DeLimes

Elke 2-de vrijdagmiddag van de maand houdt Stichting de DeLimes in Zwammerdam een Open Rijnlandmiddag. Blijkt de moeite waard. Kom er eens een keer bij !! Lokatie is overigens de Remonstrantse kerk, waar bijvoorbeeld te lezen staat: “Eenheid in het nodige, Vrijheid in het onzekere, In beide de liefde”, een erg mooi “gesternte”.

Gistermiddag waren er naar schatting zo’n 30 mensen, die
– eerst met elkaar bij een 4-tal deelnemers specifiek keken naar wat er in hun organisatie aan de hand is in termen van Angelsaksisch en Rijnlands,
– vervolgens Fokke Wijnstra hoorde over zijn historie en over (o.a. zijn) fiNext. Hij toonde o.a. een heel kort filmpje van een workshop Organisatiefotografie van Jaap Peters, waarin de kern van het huidige fiNext in beeld gebracht was: spelenderwijs, onderneming, bezige bij, mensen met ideeen, altijd in aanbouw, het fiNext-netwerk. Heel knap, heel fraai.
– tot slot met elkaar bespraken in de vorm ven het Worldcafe: Rijnlands versus Angelsaksich: wat is wat en waar zit het verschil, inclusief de echte vraag achter deze vraag.
Boeiend om te ervaren hoe je bij iemand in korte tijd het bewustzijn kunt laten door komen dat er alternatieven zijn voor het Angelsaksische, dat je niet per se alleen voor winst hoeft te gaan als onderneming, dat je ook voor Profit, People en Planet kunt gaan.
Overigens wordt de middag altijd goed Rijnlands afgesloten in het plaatselijk cafe, tegenover de kerk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *