Het Familiebedrijf Bavaria

In het Spectrum, de bijlage van het Eindhovens Dagblad van zaterdag 18 nov 2006, staat een interview met Peter Swinkels, voorzitter van de directie van Bavaria, die in maart met pensioen gaat. Een alinea daaruit:
"Waar ik het meest trots op ben? Dat we als zesde generatie Swinkelsen het bedrijf overdragen aan de zevende. Ondanks de zware concurrentie en de schaalvergroting gaat Bavaria nog steeds zelfstandig verder. Als familiebedrijf. Die continuiteit, dat is ons grootste goed. Voor ons en voor iedereen die hier werkt. Ik vind: ‘wat goed is voor Bavaria is voor de familie.’ Het is toch veel leuker werken voor een bedrijf als het onze dan voor een financieel gedreven global company die zich vooral richt op de aandeelhouderswaarde? Waar een baas vanuit een vliegtuig roept: dat bedrijf moet dicht want we gaan goedkoper produceren in China. We brouwen al bijna 300 jaar bier in Lieshout. Dat hebben we allemaal te danken aan de mensen die hier wonen en werken. Die jaren lang Bavaria hebben gebrouwen of ons bier drinken."

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *