Leiderschap

De achterkant van 3 jan ’07 van de Coachingskalender gaat over Leiderschap. Een van de hoofdstukjes is: Leiderschap is statisch én dynamisch en gaat dan als volgt verder:
Leiderschap heeft twee kanten:

  • Statisch leidinggeven betekent voldoen aan de gestelde normen, zoals procedures, gedragsspecificaties, protocollen, opleidings- en financiele eisen.
  • Dynamisch leidinggeven is gericht op de ontwikkeling en inzetbaarheid van waarden, zoals creativiteit, authenticiteit, gemoedsrust, inspiratie, integriteit, aandacht en (zelf)respect.

Soms heet het tweede alleen leiderschap en het eerste management. In termen van Anglo-A en Rijnlands is het eerste A-A en het tweede Rijnlands. Soms lijken ze elkaar uit te sluiten. In de benadering, die ik recent zo ongeveer van Jaap Peters hoorde: 2 "oevers, die overloos gepraat voorkomen"

Soms lijken ze complementair, houden ze elkaar in evenwicht / balans. We gaan bij het Rijnlandse én voor de belangen van de aandeelhouders én voor de belangen van de andere stakeholders. In de benadering, die ik ook recent zo ongeveer van Jaap Peters hoorde: je kunt met A-A effectief aan de slag in een Rijnlandse context.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *