Terug naar de oorsprong van het Rijnlandse model

Jaap Jan Brouwer & Piet Moerman schrijven (overigens met een voorwoord van Herman Wijffels) in 2005: "Angelsaksen versus Rijnlanders", zoektocht naar overeenkomsten en verschillen in Europees en Amerikaans denken. Teun van Aken schrijft er een recensie over in Leren in ontwikkeling van Juni 2006 en roept op tot kontakt tussen mensen die schrijven over het Rijnlandse. Piet Moerman heeft de uitnodiging opgepakt en kontakt met ons gemaakt. Verbinding ziet er veelbelovend uit. Piet heeft ons voorzien van een 5-tal titels van boeken, die ons inzicht geven in het ontstaan van het Rijnlandse model:

SCHRIJVER

TITEL

1

Hans-Jurgen Warnecke

Revolution der Unternehmenskultur: das fraktale unternehmen

2

Habermann

Das Masz des Menschlichen

3

Dahrendorf

Versuchungen der Unfreiheit (2006). Die Intellektuellen in Zeiten der Prufung

4

Alfred C. Mierzejewski

Ludwig Erhardt

5

Gregor Schöllgen

Weber (zet waarden-rationaliteit tegenover doel-rationaliteit)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *