5 x Rijnlands

2 artikelen:
1) Artikel in de Volkskrant van gister, zaterdag, 30 dec ’06, waarin Volkskrant redacteur Willem de Bruin voorstelt de Europese Unie te brengen als een Statenverbond;
2) Artikel in de NRC van gister, zaterdag, 30 dec. ’06, waarin F.A. Muller betoogt dat de Nederlandse filosofie (ook al) ‘westwaarts’ gaat: "Langzaam maar zeker wint de anglo-amerikaanse filosofie terrein in NL, ten koste van de continentale filosofie";
3 andere verwijzingen:
1) In het dubbeldikke kerstnummer van Vrij Nederland staat een fraai ‘Profiel: Andreas Burnier en de de Platoclub’. Criminoloog Peter Nelissen stelt op pag. 117: "In de Droom der rede waarschuwde zij (Andreas B) voor de beperktheid van het puur rationele denken. En kijk nu eens naar de schijnefficientie in de zorg en het onderwijs. De ontmenselijking daarvan. Tot in de Raad van State toe wordt de verontrusting uitgesproken over ons rationele management model. Bij veel discussies die nu in NL spelen, betrap ik me op de gedachte: he, daar zou ik de mening van Andreas wel eens over willen weten";
2) Theo Maassen bleek in zijn slotbetoog in zijn (bekroonde) Conference gisteravond ook zelfde zorgen te hebben als wij. Zijn exacte woorden heb ik niet bijgehouden (ik was aangenaam verrast over zijn helderheid in deze ook), ga er nog naar zoeken bij Uitzending gemist;
3) Buitenhof was vandaag wederom zeer boeiend. De NL-se Harvard hoogleraar A. Geuze sprak over de mentale klimaatsverandering, die ook plaats vindt: we doen het tegenwoordig allemaal met procedures, we zijn onze discipline kwijt. Hij pleitte later in het programma voor een herstel van het evenwicht tussen managers en juristen aan de ene kant en ingenieurs aan de andere kant. Andere deelnemers aan het programma haakten er niet op in, maar toch.   

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *