Buitenhof

Hebben jullie trouwens Buitenhof van zojuist gezien ? Mocht dat niet zo zijn, probeer uitzending dan alsnog later deze week te zien, op de Buitenhof site of via Uitzending gemist; zeer relevant voor onze dialoog over het Rijnlandse.
Het was m.i. nog niet eens zozeer Wientjes (Werkgevers voorzitter), die geinterviewd werd over het Poldermodel, hoewel in de gesprekken later voortdurend op hem terug gegrepen werd.
Vervolgens verwees Groen Links senator Jos van der Lans naar een rapport van 6 GL- en 6 CDA-wethouders "een nieuwe lente", van 2001, toen het technocratische Paars op zijn hoogtepunt was met het management en efficiency denken, zoals hij aangaf. Ik ga op zoek er naar, zet het op website, als ik het gevonden heb.
Tot slot Paul Schnabel (Sociaal Cultureel Planbureau) en Wim van der Donk (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid), met een fraaie duiding van wat er allemaal gaande is in ons land, met fraaie metaforen (vdDonk) en korte maar krachtige beschrijvingen van ontwikkelingen (Schnabel).
Ze hebben zowat allen duidelijk oog voor wat wij het Rijnlandse en het Anglo-Amerikaanse noemen.
Sjaak Evers

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *