UIT HET HARNAS van het Anglo-Amerikaanse denken

Wij hebben het bij het Rijnlandse over de samenleving en over organisaties. Paulien Assink heeft het in haar boek "UIT HET HARNAS, vier wegen naar authentiek en verantwoord leiderschap" over het individu, het team, de organisatie en de samenleving en dan (belangrijker in dit geval, want hier gaat het echt om de 4 wegen:) over het spirituele, het fysieke, het mentale en het emotionele aspect. Ze heeft het daarbij over Lijderschap en Leiderschap. Deel 4 gaat over de praktijk, alsof de voorgaande delen daar nog niet over gaan. Deel 5 is Ontwikkel de wereld en begin bij jezelf. Ik vind het een zeer inspirerend boek. De 4 x 4-voudige insteek biedt een zeer rijke collectie van inzichten en nadenkers. Authentiek en verantwoord leiderschap in de organisatie van de 21ste eeuw, gaat over de crisis van het verticale business model, over het machine denken over organisaties, over het eenzijdig sturen op economisch overleven, enz., enz.. Ze heeft het daar over zaken waar het Rijnlandse ook over gaat, en over nog meer dus, in een boeiend verband. Een aanrader dus weer. P.S. Klik op onze Rijnland.web-log.nl homepage eens op de Link rijnlandsdwarsveranderen, en je krijgt zicht op een "expeditie" die Joep Schrijvers (herinnert U zich hem nog van de felle escalerende discussie die we een keer via de mail gehad hebben) en Mathieu Weggeman, vanuit De Baak in de aanbieding hebben. Ziet er erg goed uit, met fraai materiaal erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjaak Evers schreef:

    Jammer dat dit soort spul ook op deze site verschijnt. Lijkt me keerzijde van de open structuur van het Internet en van deze mogelijkheid om gemakkelijk zelf een website te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *