Cultuurgeschiedenis van Europa

Aanraders: CULTUURGESCHIEDENIS VAN EUROPA, een hoorcollege door H.W. von der Dunk. Het gaat om 4 cd’s van ieder ca. 1 uur, uitgegeven door www.home-academy.nl. DE VERDWIJNENDE HEMEL, het boek van H.W. von der Dunk over de Cultuur van Europa in de twintigste eeuw, blijkt dezer dagen op veler verzoek opnieuw (door Meulenhoff Amsterdam) uitgegeven te zijn. ISBN nr.: 90290 7685 2.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Ger Jonkergouw schreef:

  Dat boek gaan we dus aanschaffen en lezen.
  Voor wie ook een Rijnlandse cultuurterugblik wil maken – een video-tip: in totaal meer dan 20 dvd’s over de Duitse geschiedenis (letterlijk langs de Rijn: de Hunsrück) in de series van Heimat (1, 2 en 3). Wordt verteld middels de verwikkelingen in en om de familie Simons uit Schabach. Fascinerende en heel herkenbare ontwikkelingen vanaf het einde van de eerste wereldoorlog tot net na 2000.
  Niks over management en organisaties, overigens. Maar heel veel reflectie over jezelf en onze tijd, en vragen over wat we wel en niet gedaan hebben in die tijd. En waarom.

  Tip: gebruik je beamer een tijdje niet voor presentaties. Maak een witte muur vrij, sluit de beamer op je laptop, huur de DVD’s bij de openbare bibliotheek (of koop of bestel ze o.a. bij de Free Recordshop), nodig e.v. goede vrienden uit en verwen jezelf met een aantal weken Heimat Film Marathon!
  Heeft zowel een ontnuchterend als een intensiverend effect op het Rijnlandse denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *